#Блюда_из_кильки #Первые_блюда #Пост #Рыба_рецепты #Постные_блюда Холодный "Зимний" квас - отличное первое блюдо, родом из первой половины 20-го века. Это Пристольное блюдо нашей деревни, которое подают на Митрофан! Холодный квас, превосходное Постное блюдо, которое готовится из кильки в томатном соусе и помогает нам разнообразить наше меню в Пост и не только. Вкус у этого кваса просто отличный, остренький и очень притягательный, ешь и есть хочется! Для приготовления надо брать кильку в томатном соусе хорошего качества, чем вкуснее килька, тем вкуснее будет квас. Советую всем приготовить это эксклюзивное блюдо, думаю, оно непременно понравится! Летом мы часто делаем его, чередуя с окрошкой, так нашим мужчинам больше по душе этот остренький Холодный квас с килькой :) Удачи всем и приятного аппетита!!! Ингредиенты: 2 банки – «Килька в томатном соусе» 5-6 шт. огурцов (маринованных или соленых) 6-7 шт. картофеля отварного 1 пучок зеленого лука 3 литра холодной кипяченой воды Соль, сахар, лимонный сок – по вкусу Зелень укропа – для подачи блюда Заправка (холодная): 3-4 шт. репчатого лука 3 ст. ложки томатной пасты (с горкой) 2-3 ст. ложки растительного масла ************************************************ Cold “Winter” kvass is an excellent first course, originally from the first half of the 20th century. This is the table dish of our village, which is served on Mitrofan! Cold kvass, an excellent Lenten dish, which is prepared from sprats in tomato sauce and helps us to diversify our menu in the Post and beyond. The taste of this kvass is just excellent, spicy and very attractive, you want to eat and eat! For cooking, you need to take sprats in good quality tomato sauce, the tastier the sprat, the tastier the kvass. I advise everyone to cook this exclusive dish, I think it will certainly enjoy it! In the summer, we often do it, alternating with okroshka, so our men prefer this spicy Cold Kvass with sprat :) Good luck to everyone and bon appetit !!! Ingredients: 2 cans - "Sprat in tomato sauce" 5-6 pcs. cucumber (marinated or salted) 6-7 pcs. potato boiled 1 bunch of green onions 3 liters of cold boiled water Salt, sugar, lemon juice - to taste Dill greens - for serving a dish Refueling (cold): 3-4 pcs. onions 3 tbsp. spoons of tomato paste (with a slide) 2-3 tbsp. tablespoons vegetable oil